Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Bettskena hos Tandvård Svea Tandklinik

Varför bettskena?

Det finns en rad anledningar till att överväga att börja använda bettskena. Vanligaste anledningen är bruxning, ”gnissla tänder” eller pressa som man också säger, en annan anledning kan vara spänd käkmuskulatur där huvudvärk är ett vanligt symptom.

Istället för att slita på tuggytor så kan bettskena vara ett bra alternativ. Vilken typ och vilket problem man har framkommer vid en vanlig undersökning. Men vet man med sig att man gnisslar tänder så ska man givetvis inte invänta att det blir skador på tandytorna.

bettskena

Fördelar:

Vi producerar skenor tillsammans med tandtekniker. En bettskena är specialtillverkad plastskena som ni kan använda för att påverka underkäkens rörelsemönster på ett sätt som medför en förbättrad funktion i tuggsystemet och bidrar till att spända käkmuskler lättare kan slappna av. Det avlastar sekundärt käklederna, käk- och nackmuskulatur. Ni kan använda en bettskena för att undvika nedslitningen av tänderna vid tandgnissling.

Det finns flera sorters av tandskenor som används vid olika tillstånd:

Akut Bettskena

Detta är en liten special tillverkad bettskena som enbart täcker 4-6 framtänder. Denna skena skall göras för korttidsbehandling. Max 2-3 veckor. Annars finns risk för förändringar i bettet. Därför måste patienten lämna tillbaka skenan till tandläkaren efter avslutad behandling. Efter det så skall man göra en stabiliseringsskena, dvs en normal bettskena.
Indikation
• Skall användas vid akut eller kronisk myalgi.

Risk med den akuta bettskenan
• Risken för oväntade effekter på bettet ifall patienten inte kommer tillbaka efter 2-3 veckor.

Boka tid nu – Boka tid
Hitta oss – Boka tid

Det finns inga recensioner ännu. Var den första att skriva en.