Tandblekning i Stockholm

Tandblekning på Svea Tandklinik


Vi har blekt tänder på mer än 10000 patienter sedan 90-talet och metoderna har varit lite olika över tid. 95% av alla blekningar lyckas. De som inte lyckas beror oftast på patientens tandanatomi eller patientens vanor efter blekningen.

Se alltid våra kampanjer på tandblekning.

Vi försöker alltid hitta det medel och den metod som är bäst, skonsammast och framförallt inte skadlig för vare sig tänder eller hälsa. Vetenskapen är vår ledstjärna och inte obeprövade metoder.

Svea Tandklinik ger vita tänder

tandblekning

Vi bleker tänderna i huvudsak på 2 olika sätt. Den ena är att man bleker direkt på kliniken och den andra metoden är att du som patient bleker hemma.

Tandblekning på kliniken

Dina tänder blir vitare innan du ens hunnit lämna tandläkarmottagningen. Blekningsmedlet aktiveras så fort den applicerats på dina tänder. Enkelt och bekvämt. Och inom en timme har du märkbart vitare tänder. Efter cirka 48 timmar har du den fulla effekten. Vid klinikblekning så bokas 60 till 90 minuter, där man sitter i tandläkarstol i 2 x 20 minuter med medlet applicerat på tänderna. Mindre ilning 5-10 grader vitare på skalan Opalescense.

Bleka tänder hemma

Vi tillverkar en anpassad blekningsskena till dig och du får med dig blekningsgel (Opalescense för hemmabruk). Gelen ska appliceras i den tunna, bekväma skenan som placeras på dina tänder 30 min/dag. Optimalt resultat uppträder vanligtvis när processen har pågått 3–8 dagar. Vi går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen, beroende på vilka missfärgningar som finns på dina tänder. Resultatet varierar mellan olika patienter och förutsättningar. Fördelen är att du kan bleka tänderna när du själv behagar.

Köp tandblekningsmedel hos oss 2 sprutor för 250kr

Viktigt att veta om tandblekning:

Rena tänder ger bättre effekt

Inför eller i samband med blekning, så rekommenderar vi starkt att man gör en tandrengöring. Alla beläggningar och tandsten påverkar slutresultatet. För att uppnå det bästa resultatet boka gärna en rengöring i samband med blekningen. Priserna varierar självklart beroende hur långt tid det tar att rengöra. Rengöring subventioneras av staten, dvs olika patienter får olika ersättningar från staten. Exakta priset vet kliniken direkt vid kontroll med försäkringskassan. Det finns 3 huvudsakliga koder vi använder nämligen 301, 302 eller 303.

Tandanatomin skiljer oss människor åt

Under själva behandlingen kan ilningar uppkomma eller att det ilar under de kommande dagarna efter blekning. Det är väldigt individuellt om man får ilningar eller ej så man kan i förhand inte säga om det blir så eller inte. Ilningar brukar upphöra efter en kortare tid. Ilningar kan lindras genom fluorbehandling. Detsamma gäller effekten av blekningen, det är också väldigt individuellt och beror dels på tänderna i sig (emaljuppbyggnaden och grundfärg) dels på skötsel och vad man äter/dricker. Man bör under minst 48 timmar efter blekningstillfället undvika mat/dryck med starka färgämnen som t ex blåbär eller kaffe/rödvin.

Man kan räkna med att full blekningseffekt uppnås efter cirka 48 timmar. Vanligen så bibehålls ett gott blekningsresultatet cirka 1 år, men det kan skifta beroende på t ex mat/dryck och inte minst snus/rökning och med tiden så tappar man blekningen, ungefär på samma sätt som man tappar en solbränna.

Effekten beror på olika faktorer: missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllda tänder. Bäst effekt visas på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och färgrika födoämnen. Vi kan inte ändra tandens grundfärg så har man i grunden gula tänder blir effekten mindre påtaglig.

Skillnaden mellan hemmablekning och klinikblekning är dels behandlingstiden dels medlets koncentration. Det medel vi använder på kliniken har avsevärt högre verkningsgrad (40%) än det man använder vid hemmablekning (16%). Dock kan man uppnå ett gott resultat vid hemmablekning vid upprepad användning.

På Svea Tandklinik använder vi Opalescense vid klinikblekning samt för hemmablekning.

Ingen belysning eller laser används för att den ska verka. Du slipper alltså obehaglig hetta och skadliga ultravioletta strålar.

Viktigt att veta: De laser och härdlampor som används för blekning har ingen eller väldigt begränsad positiv effekt på blekningen, dessa används snarare som placeboeffekt och inget annat.

tandblekning stockholm

Biverkningar

Ilningar – Uppkommer temporärt hos vissa patienter och avtar efter några timmar. I övrigt inga biverkningar. Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder i och med att det inte får bedrivas forskning på denna grupp kvinnor och att man därmed inte kan påvisa eventuella negativa effekter. Blekningsmedlet aktiveras helt enkelt så fort den applicerats på dina tänder. Du väljer själv om du vill bleka alla eller vissa. Det är bara missfärgningar som tas bort vid tandblekning, vi kan inte ändra grundfärgen. Så har du en gulaktig grundfärg kan inte tänderna bli vita.

Vetenskaplig dokumentation

Blekning av vitala tänder, verkningsmekanismer, biverkningar, beständighet och några fallpresentationer av före detta rökare. Det finns många olika blekningsmetoder och preparat. Några garantier för gott resultat kan inte ges då många yttre faktorer spelar in hos varje individ. Nästa steg är skal fasader för att få vita tänder, läs gärna om våra världsunika ”prepless veneers”, dvs vi slipar inget på tänderna. Då kan du få vilken färg du vill på tänderna. Läs mer om detta under skal fasader.


Här nedan (länk till pdf-dokument) kan ni läsa om en studie som gjorts på just det preparat vi använder.
En studie av några tandläkarkandidater vid Institute of Odontology, Karolinska Institutet, Huddinge, Sweden

Frågor och svar om tandblekning Klicka här
Boka tandblekning Klicka här