Tandblekning i Stockholm

Tandblekning på Svea Tandklinik

Vi har blekt tänder på mer än 10000 patienter sedan 90-talet och metoderna har varit lite olika över tid. 95% av alla blekningar lyckas. De som inte lyckas beror oftast på patientens tandanatomi eller patientens vanor efter blekningen. Se fliken ”Kampanjer” om vi har någon aktuell kampanj på tandblekning.

Vi försöker alltid hitta det medel och den metod som är bäst, skonsammast och framför allt inte skadlig för tänder eller hälsa. Vetenskapen är vår ledstjärna och inte obeprövade metoder.

Svea Tandklinik ger vita tänder

Vi bleker tänderna i huvudsak på 2 olika sätt. Den ena är att man bleker direkt på kliniken och den andra metoden är att du som patient bleker hemma.

Tandblekning på kliniken

Dina tänder blir vitare innan du ens hunnit lämna tandläkarmottagningen. Blekningsmedlet bleker så fort vi applicerar den på dina tänder. Enkelt och bekvämt. Inom en timme har du märkbart vitare tänder. Efter cirka 48 timmar har du den fulla effekten. Klinikblekning tar 60 till 90 minuter, där man sitter i tandläkarstol i 2 x 20 minuter med medlet applicerat på tänderna. Mindre ilningar kan uppstå vilka varar i ca 3-10 dagar. Tänderna blir 5-10 grader vitare på Opalescenses färgskala.

Bleka tänderna hemma

Vi tillverkar en anpassad blekningsskena till dig och du får med dig blekningsgel (Opalescense för hemmabruk). Placera gelen i den tunna och bekväma skenan och och blek dina tänder antingen på dagen eller på natten när du sover. Du får resultat direkt . Vi går igenom vad du kan förvänta dig av behandlingen. Resultatet varierar mellan olika patienter och förutsättningar.

  • Köp tandblekningsmedel hos oss 2 sprutor för 250kr
  • Tandblekningsskena kostar 1500kr per käke.
  • Total kostnad inklusive skenor med fyra sprutor – 3500kr

Viktigt att veta om tandblekning:

Rena tänder ger bättre effekt

Framför allt inför eller i samband med blekning rekommenderar vi starkt att man gör en tandrengöring. Alla beläggningar och tandsten påverkar slutresultatet negativt. För att uppnå det bästa resultatet boka gärna en rengöring i samband med blekningen. Priserna varierar självklart beroende hur långt tid det tar att rengöra. Staten ersätter en del av priset men olika patienter har olika ersättningar. Exakta priset vet kliniken direkt vid kontroll med försäkringskassan.

Tandanatomin skiljer oss människor åt

Under själva behandlingen kan ilningar uppkomma eller att det ilar under de kommande dagarna efter blekning. Det är väldigt individuellt om man får ilningar eller ej så man kan i förhand inte säga om det blir så eller inte. Ilningar brukar upphöra efter en kortare tid. Detsamma gäller effekten av blekningen, det är också väldigt individuellt och beror dels på tänderna i sig (emaljuppbyggnaden och grundfärg) dels på skötsel och vad man äter/dricker. Man bör under minst 48 timmar efter blekningstillfället undvika mat/dryck med starka färgämnen som t ex blåbär eller kaffe/rödvin.

Vita tänder

Man kan räkna med att full blekningseffekt kan ta upp till cirka 48 timmar. Vanligen så bibehålls ett gott resultatet cirka 1 år. Men det kan ändra sig beroende på till exempel mat, dryck, snus eller rökning.

Effekten beror på olika faktorer: missfärgningar, som t.ex. läkemedels- och fluormissfärgningar, men även missfärgningar orsakade av rotfyllda tänder. Bäst effekt visas på missfärgningar orsakade av kaffe, tobak och färgrik mat eller dryck. Vi kan inte ändra tandens grundfärg så har man i grunden gula tänder blir effekten mindre påtaglig.

Tandblekning hemma

Skillnaden mellan hemmablekning och klinikblekning är dels behandlingstiden dels medlets koncentration. Det medel vi använder på kliniken har avsevärt högre verkningsgrad (40%) än det man använder vid hemmablekning (16%). Dock kan man uppnå ett gott resultat vid hemmablekning vid upprepad användning.

På kliniken använder vi produkter från Opalescense vid både klinikblekning och hemmablekning.

Viktigt att veta: De laser och härdlampor som används för blekning har ingen eller väldigt begränsad positiv effekt på blekningen, dessa används snarare som placeboeffekt och inget annat.

Biverkningar

Ilningar – Uppkommer temporärt hos vissa patienter och avtar efter några timmar. I övrigt inga biverkningar. Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder. Du väljer själv om du vill bleka alla tänder eller bara vissa. Det är endast missfärgningar som tas bort vid tandblekning, vi kan inte ändra grundfärgen. Så har du en gulaktig grundfärg kan inte tänderna bli helt vita.

Vetenskaplig dokumentation

Blekning av vitala tänder, verkningsmekanismer, biverkningar, beständighet och några fallpresentationer av före detta rökare. Det finns många olika blekningsmetoder och preparat. Nästa steg är skal fasader för att få vita tänder, läs gärna om våra världsunika ”prepless veneers”, dvs vi slipar inget på tänderna så kan du få vilken färg du vill på tänderna. Läs mer om detta under skal fasader.

Här nedan (länk till pdf-dokument) kan ni läsa om en studie som gjorts på just det preparat vi använder.
En studie av några tandläkarkandidater vid Institute of Odontology, Karolinska Institutet, Huddinge, Sweden

There are no reviews yet. Be the first one to write one.