Visdomständer som gör ont

Mycket dåliga tänder tar vi bort, men ibland händer det att vi måste ta bort friska tänder också, tex vid tandreglering där det är trångt och alla tänder inte får plats i munnen.

Visdomständer tar vi också bort.

I över 10 år fungerar vi som remissinstans för tandläkare som vill ha hjälp med att ta bort visdomständer. Vi utför all tandextraktion (tanduttagning) med minsta möjliga ingrepp, detta för att komplikationerna efteråt skall vara så små som möjligt. Vi har utfört tandextraktioner på tusentals patienter utan någon allvarlig komplikation hittills.

boka tandhygienist

HUR GÅR DET TILL?

Vi börjar alltid med att ta röntgenbilder för att se hur rotsystemet ser ut i benet. Sedan bedövar vi hela området, för att senare ta bort tanden. När tanden är borta kontrolleras sårområdet. Du får bita på en kompress en stund för att stilla blödningen och minska svullnad.

PRISER PÅ TANDBORTTAGNING

Varje tandextraktion är unik och därför kan olika extraktioner kosta olika mycket. En enkel extraktion går på ungefär 1400 kr och en kirurgisk extraktion kostar ca 4400 kr innan högkostnadsskyddet.

Visdomstand wiki

2022-09-07

Jag är väldigt nöjd med Svea tandklinik och kan varmt rekommendera. Tack vare dem har jag fått ut tre stökiga visdomständer som alla har dragits ut otroligt smidigt och professionellt. Det märks att de kan sin sak!

Leif

Response from Tandläkare i Stockholm - Svea Tandklinik

Bästa Leif

Tack för din kommentar.

Vi försöker göra vårt bästa för våra patienter.

Med vänliga hälsningar, Svea Tandklinik

2022-03-02

Ingreppet tog nog inte mer än 10minuter om räknar bort tiden för bedövning. Följde instruktioner efteråt och hade inga bekymmer efter ingreppet! Kan varmt rekomendera.

Markus