Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Skalfasader hos Svea Tandklinik

Vi utför skalfasadsbehandlingar på både estetiska och
protetiska indikationer och instruerar och följer upp patienternas munhygien vilket är mycket viktigt för fasadernas och tandköttets livslängd. Vi börjar med att utreda dina önskemål och hur tänderna och rötterna mår. Sedan undersöker vi ditt bett och käkarnas relation till varandra i rörelse och bitning.

Klinikchef Noran De Basso har under flera år forskat ner på molekylnivå om materialet som de flesta tandläkare idag använder för tandproteser, Zirkonia. Zirkonia är nästan lika hårt som diamant men har tidigare behövt vara minst 0,5-1,5 mm tjockt för att uppnå denna styrka och nästintill omöjligt att kunna etsa och fästa på tanden utan att först ha borrat extra i tanden för att få mekaniskt fäste. 

Med hjälp av sin forskning har Noran kunnat ta fram ett CE, FDA & CFDA godkänt Zirkonia som uppnår liknande hårdhet som traditionellt Zirkonia redan vid 0,2 mm tjocklek OCH med en förbättrad estetik som efterliknar tandens emalj samt att det nu går att etsa och fästa på kemisk väg. Med tanke på dessa kvaliteter lämpar sig detta material utmärkt för skalfasader. Detta material döptes till Self Glazed Zirconia och är exklusivt för Svea Tandklinik. Om du vill kan du läsa mer ingående om det materialet här: SelfGlazedZirconia

Skalfasader digitalt

Vi arbetar oftast i ett digitalt flow under fasadbehandlingen vilket betyder att du kan följa dina tänders estetiska resa digitalt. Sedan provas fasaderna i munnen tills vi alla är nöjda med slutresultatet och då sätts fasaderna fast med adhesivt cement och följs upp med regelbundna tandläkarkontroller och tandhygienistbesök.

Välkommen in på en kostnadsfri konsultation hos Dr. Noran De Basso.

Före- och efterbilder

4 Veneers job

Det finns inga recensioner ännu. Var den första att skriva en.