Metallfri tandvård i Stockholm

Svea Tandklinik har länge haft som mål att erbjuda metallfri vård och därför aktivt sökt efter metallfria behandlingsalternativ.
Tandläkare Noran De Basso var bland de första tandläkare i Sverige som valde att sluta använda amalgam som fyllningsterapi. På den tiden betraktades detta som en galenskap då tandvårdsväsendet ännu ansåg att amalgam var ett bra alternativ. Idag har däremot forskning och erfarenhet visat det motsatta och amalgam används inte inom tandvården i Sverige längre.

Se länken amalgamsanering.

zirkonia tandimplantat

Det är även bevisat att metaller leder till jontransporter som bidrar till korrosion mellan metaller i munnen där saliven fungerar som en katalysator. Tandläkare Noran har i sina kliniska iakttagelser erfarenhet av detta.

Han anser att ett sorts material bör räcka för att täcka behandlingsbehovet i hela munnen. Idag arbetar han med ett flertal forskare och professorer för att hitta en lösning på frågan.

Kron- och broterapin som utförs på kliniken har varit metallfri i 20 år. Keramen zirkoniumdioxid (ZrO²), även kallad Zirkonia (zirconia), används som material.
Även implantatbehandlingarna som utförs på kliniken går mot en metallfri framtid där man nu har alternativ att välja bort titanimplantaten.
Materialet Zirkonia utvecklas idag för samtliga behandlingsterapier och även för diverse utrustning.

Idag känner vi inte till andra kliniker i Sverige eller globalt som har ett helt metallfritt arbetsflöde. Detta har utvecklats efter ett gediget samarbete med olika världsorganisationer och universitet.

Idag pågår flera forskningsprojekt på Svea Tandklinik. Tandläkare Noran som arbetat i ca 30 år som tandläkare håller föreläsningar och seminarium på olika världskongresser och konferenser. Han är medlem i världsorganisationen IAOCI samt första medlem från Sverige i europeiska organisationen, ESCI (European Society of Ceramic Implants).
Detta för att bidra till bättre miljö och hälsosammare arbete. Vi gör det som en drivkraft på kliniken. Vi drivs av vårt eget intresse och tillhör inga kedjor eller investerare som vill sko sig på tandvården.

” Det handlar inte om metallkänsliga patienter, utan metallfri tandvård till alla som går till tandläkaren. ” menar Tandläkare Noran De Basso.

2022-11-15

Jag har gjort 2 zirkonia implantat och jag är otroligt nöjd. Jag hade läst på innan och var ganska rädd men när jag kom till Svea tandklinik och möttes av tandläkare Noran De Basso och hans sköterska blev jag helt lugn. Otroligt vänliga och sympatiska. Själva ingreppet då skruvarna skulle på plats tog bara några minuter och det kändes absolut ingenting. Jag hade ingen värk efter ingreppet och jag är otroligt nöjd med mina fina implantat. Rekommenderar verkligen Svea Tandklinik!

Anita Bäckelint

Response from Tandläkare i Stockholm - Svea Tandklinik

Bästa Anita

Tack för din kommentar.

Vi försöker göra vårt bästa för våra patienter.

Med vänliga hälsningar, Svea Tandklinik