tandläkare-vasastan

Nyheter om tandvård och oss

Prenumerera: här

RSS Tandläkartidningen

 • Möjlig koppling mellan parodontit och covid-19
  Nu publicerar amerikanska forskare en översiktsartikel om tänkbara samband mellan covid-19 och parodontit.
 • Hon söker det sällsynta
  Som enda tandläkare har Johanna Norderyd disputerat inom handikappvetenskap. Engagemanget för patienter med funktionsnedsättning har följt henne länge i karriären, och de senaste 20 åren har hon fördjupat sig i sällsynta hälsotillstånd.
 • Käkkirurger får göra estetiska ingrepp
  Nu föreslår regeringen ytterligare en förändring av reglerna kring estetiska behandlingar. Detta innebär att tandläkare som är specialister i käkkirurgi ska få utföra estetiska kirurgiska ingrepp.
 • Hon månar om de utsatta
  Patricia De Palma har ett driv som tagit henne ­genom en tuff universitetsutbildning, till ett nytt land, ett nytt språk och en drygt tjugoårig karriär vid ­Karolinska ­Institutet. Sedan den 1 juli är hon tandvårdschef vid läro­sätets universitetstandvård.
 • Ingen coronaeffekt på tandläkarutbildningen
  Rusningen till vissa vårdyrken i samband med coronapandemin gäller inte för tandläkarutbildningen, men yrket är alltjämt populärt och det krävs höga betyg för att komma in.
 • Försäkringskassan stänger av tandvårdskliniker
  Sex tandvårdskliniker stängs av från det statliga tandvårdsstödet. De har inte följt bestämmelserna, enligt Joakim Rådeström, enhetschef på Försäkringskassan.
 • Förbättrad socioekonomi påverkar inte risken för karies
  En förbättring av familjens socioekonomiska situation innebär inte en minskad kariesrisk hos barn och ungdomar, visar ny svensk forskning.
 • Gymnasieungdomar okunniga om tanderosion
  Ungdomar vid norska gymnasieskolor är okunniga om vad som orsakar tanderosion och hur det kan förebyggas. Låg kunskap kopplas även till hög konsumtion av syrliga drycker, visar ny studie.
 • Handledningsklinik ger bättre start
  Folktandvården i Kronoberg vill göra det lättare för nyutbildade tandläkare att arbeta på små kliniker. Därför har en särskild handledningsklinik startats. Där får de nya jobba två dagar i veckan. Målet är en bättre arbetslivsintroduktion och minskad stress.
 • Debatt: Ny tandläkarutbildning gör tandvården mer jämlik
  Med en ny tandläkarutbildning som utgår från Jönköping kommer tillgängligheten att bli bättre och tandvården kommer att bli mer jämlik i hela Sverige. Det skriver företrädare för Region Jönköpings län i en debattartikel.

Corona virus och Tanvård

Coronavirus
Svea Tandklinik har alltid optimala hygienrutiner. Därför skall du som patient känna dig trygg när du kommer till oss. Vi har bästa skydden för personalen samt för våra patienter. Att skjuta upp behandlingen av tandinfektioner är ingen bra lösning för ditt välbefinnande och absolut inte för din allmänna hälsa. Vi uppmanar istället våra patienter att…

Läs mer »

Nytt utseende

svea
Vi har nu sedan en dryg vecka tillbaka dels bytt webserver dels ändrat vårat utseende lite. Alla menyer ser likadana ut som förut, så den information du hittade senast finns på samma ställe på hemsidan. Anledningen till flytten är att få upp hastigheten på websidan samt lägga till SSL (https://)

Läs mer »

5 behandlingsrum

tandklinik-debasso
…och det innebär att vi nu har ytterligare en tandläkare som vi välkomnar hit. Det innebär också att vi nu har ytterligare möjlighet att ta emot nya patienter medan vi fortfarande, utan avkall, behandlar våra gamla patienter som vanligt. Många av våra patienter är de “vanliga” återkommande som endast behöver en översyn och profylax (tandrengöring)…

Läs mer »

Öppet Hus 2/11

ÖPPET HUS Torsdag 2/11 har vi öppet hus för kommande implantatpatienter eller personer som undrar och funderar över implantatbehandling i allmänhet. De som vet med sig att man har behovet, men inte fått vare sig kostnadsförslag eller alternativ att se över, för dem är det ett perfekt tillfälle att få kunskap men även att boka…

Läs mer »

3D – Form2

Vi är i full gång att komplettera vårat nystartade lab med en ytterligare 3D-skrivare. Här ska vi nu kunna framställa modeller, bettskenor samt temporära proteser. Spännande utveckling på det här området. Här ett lite annorlunda videoklipp

Läs mer »