tandläkare-vasastan

Nyheter om tandvård och oss

Prenumerera: här

RSS Tandläkartidningen

 • Handledningsklinik ger bättre start
  Folktandvården i Kronoberg vill göra det lättare för nyutbildade tandläkare att arbeta på små kliniker. Därför har en särskild handledningsklinik startats. Där får de nya jobba två dagar i veckan. Målet är en bättre arbetslivsintroduktion och minskad stress.
 • Debatt: Ny tandläkarutbildning gör tandvården mer jämlik
  Med en ny tandläkarutbildning som utgår från Jönköping kommer tillgängligheten att bli bättre och tandvården kommer att bli mer jämlik i hela Sverige. Det skriver företrädare för Region Jönköpings län i en debattartikel.
 • Inga nya utbildningsplatser för tandläkare
  Närmare 300 miljoner kronor satsar regeringen på att fler ska kunna utbilda sig inom bristyrken. Pengarna går dock inte till tandläkarutbildningen.
 • Trevlig sommar!
  Nu tar redaktionen sommarledigt några veckor. Tandläkartidningen nummer 8 kommer i slutet av augusti, men tills dess fyller vi på webbplatsen löpande med nyheter och artiklar ur papperstidningen.
 • Nytt nummer: Nummer 7
  Nu landar Tandläkartidningens sommarnummer, nummer 7 2020. I metodartikeln får du konkreta råd om smittskydd. I porträttintervjun möter du Patricia de Palma, ny chef för universitetstandvården vid KI. Vi har också pratat med företrädare för tandläkare i våra grannländer, som berättar om både oro och framtidstro. Som vanligt hittar du också forsknings- och branschnyheter, och […]
 • Smittskydd i coronatider
  Det finns ingen stor smittspridning av covid-19 bland tandvårdspersonal, inte i Sverige och inte i Wuhan i Kina där pandemin startade. Basala hygienrutiner och skydd mot stänk är basen i ett effektivt skydd.
 • Oftast jämställt på tandvårdens arbetsplatser
  Problem med jämställdhet eller diskriminering är ovanligt inom tandvården, men det förekommer. Det visar Tandläkartidningens arbetsmiljöenkät.
 • Riksstämman 2020 blir digital
  Nu står det klart att Odontologisk Riksstämma 2020 inte kommer att genomföras i Göteborg. I stället blir det en digital version under två halvdagar i november.
 • Risken med aerosolgenererande procedurer ska utredas
  Aerosolens roll för smittspridning av covid-19 inom tandvården ska utredas. Kunskapsläget är oklart och det nationella program­området (NPO) för tandvård har därför tillsatt en arbetsgrupp för att utreda frågan. En slutrapport ska komma i höst.
 • Den lilla kliniken lockar
  Frida Karlsson drömde redan som liten om att bli tandläkare. Efter några år som forskande tandhygienist är hon nu på god väg att förverkliga drömmen. Helst vill hon i framtiden kombinera en tandläkartjänst på en mindre klinik med forskning.

Corona virus och Tanvård

Coronavirus
Svea Tandklinik har alltid optimala hygienrutiner. Därför skall du som patient känna dig trygg när du kommer till oss. Vi har bästa skydden för personalen samt för våra patienter. Att skjuta upp behandlingen av tandinfektioner är ingen bra lösning för ditt välbefinnande och absolut inte för din allmänna hälsa. Vi uppmanar istället våra patienter att…

Läs mer »

Nytt utseende

svea
Vi har nu sedan en dryg vecka tillbaka dels bytt webserver dels ändrat vårat utseende lite. Alla menyer ser likadana ut som förut, så den information du hittade senast finns på samma ställe på hemsidan. Anledningen till flytten är att få upp hastigheten på websidan samt lägga till SSL (https://)

Läs mer »

5 behandlingsrum

tandklinik-debasso
…och det innebär att vi nu har ytterligare en tandläkare som vi välkomnar hit. Det innebär också att vi nu har ytterligare möjlighet att ta emot nya patienter medan vi fortfarande, utan avkall, behandlar våra gamla patienter som vanligt. Många av våra patienter är de “vanliga” återkommande som endast behöver en översyn och profylax (tandrengöring)…

Läs mer »

Öppet Hus 2/11

ÖPPET HUS Torsdag 2/11 har vi öppet hus för kommande implantatpatienter eller personer som undrar och funderar över implantatbehandling i allmänhet. De som vet med sig att man har behovet, men inte fått vare sig kostnadsförslag eller alternativ att se över, för dem är det ett perfekt tillfälle att få kunskap men även att boka…

Läs mer »

3D – Form2

Vi är i full gång att komplettera vårat nystartade lab med en ytterligare 3D-skrivare. Här ska vi nu kunna framställa modeller, bettskenor samt temporära proteser. Spännande utveckling på det här området. Här ett lite annorlunda videoklipp

Läs mer »