Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Snarkskena - apnéskenor

Tandläkaren Noran De Basso är en diplomerad tandläkare och därmed behörig att utföra apnéskenor på patienter där landstinget subventionerar behandlingen. Han har arbetat med snarkskenor sedan 90-talet.
Utvecklingen har gått framåt och idag finns mycket smidiga och framförallt effektiva apneskenor som inte irriterar så mycket som tidigare modeller gjorde.

För att det ska bli bra behandlingsresultat

förutsätter det att tänderna inte har några anmärkningar eller kommande justeringar. 

Om en specialistläkare remitterar er till Svea Tandklinik med en viss nivå av sömnapné då landstinget stå för kostnaden i övriga fall går kostnaden 100% på patienten.

Vi har i huvudsak tre typer av snarkskena

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

1. Biblock Apnéskena, detta är en tvådelad skena där käkarna inte fastnar. Man kan även lägga till ytterligare funktioner på skenan. Det är öppet hål i fronten, samt små gummifästen för att hålla ihop käkarna under sömnen. Den viktigaste fördelen är att det går att individanpassa framflyttningen efter att skenan är utförd. Landstinget inte helt ersätter patenterade lösningar som dessa.

2. Biblock, en tvådelad skena där det förekommer en viss begränsning av justeringen. Denna fungerar också bra och ersättes helt av landstinget. 

3. Monoblock, en skena som sitter ihop och inte kan justeras efter att den är utförd. När man har den på plats i munnen kan det bli svårt för patienten att gapa. Det var denna skena som användes mestadels när vi började med snarkskenor på kliniken.

Nedan kan du läsa mer om behandlingen och varför det är livsviktigt att inte snarka. Vi tar digitala scanningsavtryck, dvs ingen obehaglig massa i munnen. 

Boka din tid för utredning och behandling. Skenan får du inom 14 dagar. 

Du kan läsa mer om snarkskenor

SomnDent

Apnéskena

blank

Biblock

blank

Snarkskena

Rated 5 out of 5
2022-09-05

Efter att varit lite öm i käkarna i ett par dagar så blev man snabbt van. Ingen snarkning längre! Visste inte att man kunde känna sig så utvilad!

Jens

No Title

Rated 5 out of 5
2022-09-05

Snabba tider och toppen bemötande👍

Rekommenderar varmt🤗

Christine