Snarkskena - apnéskenor

Tandläkaren Noran De Basso är en diplomerad tandläkare och därmed behörig att utföra apnéskenor på patienter där landstinget subventionerar behandlingen. Han har arbetat med snarkskenor sedan 90-talet.
Utvecklingen har gått framåt och idag finns mycket smidiga och framförallt effektiva apneskenor som inte irriterar så mycket som tidigare modeller gjorde.

För att det ska bli bra ett behandlingsresultat

förutsätter det att tänderna inte har några anmärkningar eller kommande justeringar. 

Om en specialistläkare remitterar er till Svea Tandklinik med en viss nivå av sömnapné så står landstinget för en stor del av kostnaden. Utan läkarremiss betalar patienten själv för hela kostnaden.

Vi har i huvudsak tre typer av snarkskena

1. SomnoDent Apnéskena, detta är en tvådelad skena där käkarna är fria från varandra. Man kan även lägga till ytterligare funktioner på skenan. Den viktigaste fördelen är att det går att individanpassa framflyttningen efter att skenan är utförd. Landstinget ersätter bara en viss del på patenterade lösningar som dessa.

2. Biblock, en tvådelad skena där det förekommer en viss begränsning av justeringen. Det är ett öppet hål i fronten, samt små gummifästen för att hålla ihop käkarna under sömnen. Denna fungerar också bra och ersättes helt av landstinget. 

3. Monoblock, en skena som sitter ihop och inte kan justeras efter att den är utförd. När man har den på plats i munnen kan det bli svårt för patienten att gapa. Det var denna skena som användes mestadels när vi började med snarkskenor på kliniken.

Nedan kan du läsa mer om behandlingen och varför det är livsviktigt att inte snarka. Vi tar digitala scanningsavtryck, dvs ingen obehaglig massa i munnen. 

Boka din tid för utredning och behandling. Skenan får du inom 14 dagar. 

Du kan läsa mer om snarkskenor

SomnoDent

Biblock

blank

Apnéskena

blank

Snarkskena

2022-09-05

Efter att varit lite öm i käkarna i ett par dagar så blev man snabbt van. Ingen snarkning längre! Visste inte att man kunde känna sig så utvilad!

Jens

No Title

2022-09-05

Snabba tider och toppen bemötande👍

Rekommenderar varmt🤗

Christine