Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Tandreglering – Ortodonti

”Osynliga” typer av estetisk tandreglering

Vi har flera ortodontiska alternativ till dig som önskar en behandling som är mer estetiskt tilltalande än vanlig tandställning med metallfästen. Om bettfelet inte kräver de mest avancerade behandlingarna så kan vi erbjuda Dig:

1. Vita fästen / transparenta/ keramiska/ plast eller glasfästen som passar till olika estetiska behov.
2. Svea Aligner, våra egenframtagna genomskinliga skenor
3. Inman Aligner, avtagbar estetisk skena

Tandställning

Tandställning hos Svea Tandklinik

Ja, det här är en bild på samma person före och efter avslutad tandreglering med klassisk ”räls” hos oss. Fantastiskt resultat med hjälp av bra teknik och skickligt hantverk

Även den fasta tandställningen har utvecklats en del och finns nu med såväl transparanta fästen som vita eller metalliska. Tråd på baksidan förekommer också och är möjligt i vissa fall. Man ska veta på förhand att inte alla behandlingar passar alla typer av bettfel och kommer då inte uppnå det resultat man vill ha.

ortodonti-sveatandklinik

Svea Aligner

Svea Dental Design erbjuder den nästan helt osynliga och egen framställda Svea Alignern. En metod som inte bara är effektiv utan anpassad för vår allt mer moderna livsstil. Metoden bygger på en väl dokumenterad teknik, där flera löstagbara genomskinliga och skräddarsydda plastskenor reglerar tänderna i en bestämd riktning. Patienten får ny skena varannan vecka. Tänderna kommer gradvis att röra sig i den riktning mot det beräknade slutläget.

Hur går osynlig tandställning till?

Efter en undersökning avgör Tandläkaren om Svea Aligner är en tandregleringsmetod som passar er. Patientens alla önskemål ska journalföras. Om Svea Aligners bedöms passa patienten så skall digitala avtryck på över- och underkäken, röntgenbilder, ansikts- och intraorala bilder tas.

Därefter tandläkaren sänder dessa bilder till oss och vår ortodontist bedömer ifall aligners är en rätt metod för patienten och du som tandläkare får även ett besked över hur många skenor som krävs för denna behandling. Utredningen kostar 4000 kr och ingår inte i den totala kostnaden. Varje käke kostar 20000kr och 25 stycken skenor ingår i det priset. Utöver de 25 skenorna kostar varje ny 200kr/st.

Virtuella planeringen tas fram av oss på Svea Dental Design. Planeringen är en djupgående kalkyl och formas för att nå bästa resultat med hjälp av en ortodontist. När planeringen är färdig så måste du som tandläkare acceptera planeringen innan vi printar ut 3D-modeller och de skräddarsydda skenorna.

Varje skena skiljer sig en aning från hur dina tänder är placerade och ingen skena är sig lik. Processen går sedan ut på att ni byter ut varje skena varannan vecka till dess att ni har tagit er igenom hela serien av skenor och det önskade resultatet är uppnått. Alla Svea Aligner-skenorna är numrerade vilket underlättar utbytet.

Svea Aligner-skenorna ska användas under hela dygnet, natt som dag. De enda gångerna man tar ut dom är när man äter, borstar tänderna eller använder tandtråd. Skenorna rengörs enkelt med ljummet vatten och en tandborste.

Kontakta oss och boka in en tid för att gå igenom om hur denna tandregleringsmetod skulle kunna passa dig

Inman Aligner- Avtagbar estetisk skena

Tandreglering och Tandställning kan låta skrämmande och förknippas med synlig räls som man måste ha fastsittande i minst 2 år. Fastsittande tandställning kan kännas jobbig att sköta om, att äta med och att rengöra. Förutom de praktiska besvären är den traditionella tandställningen inte vacker att titta på.

Nu har det äntligen kommit en tandställning som gör att man slipper alla de problem man förknippar med den traditionella tandställningen. Den nya metoden heter Inman Aligner och gör det möjligt att få ett nytt leende på bara 6 -16 veckor. Inman Aliger är uttagbar, diskret, behandlingen går snabbt och tandställningen använder man bara 16- 20 timmar per dygn.

inman-sveatandklinik

Inman Aligner är en enkel avtagbar tandställning för att korrigera trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert. Den fungerar lika bra som fristående behandling som inledande behandling inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning eller skalfasadsterapi.

SÅ HÄR FUNGERAR DEN?

Inman Aligner har nickeltitanfjädrar som via två motstående bågar varsamt flyttar tänderna till deras nya positioner genom samverkande tryck- och dragkrafter. De svaga krafterna är verksamma under hela tiden som tänderna förflyttar sig. Därför är Inman Aligner så snabb. Bilden ovan visar ”klämeffekten” av de två bågarna över fronten.

HUR LÅNG ÄR BEHANDLINGSTIDEN MED INMAN ALIGNER?

De flesta fall kan avslutas inom 6-18 veckor. Din Inman Alignertandläkare kan ge dig en realistisk tidsplan. För lämpliga fall är Inman Aligner oftast en snabbare metod än andra alternativa tandregleringsbehandlingar.
Vad innebär en behandling med Inman Aligner?
Avtryckstagning för framställning av din skräddarsydda Inman Aligner.
Inpassning av Inman Aligner.

Använd Inman Aligner 16-20 timmar per dag
Regelbundna kontroller hos tandläkare varannan till var 3:e vecka.
Som vid all annan tandreglering måste slutresultatet hållas på plats-retineras. Detta görs med en s.k retainer, antingen i form av en retainertråd fastlimmad på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig skena.

VAD KOSTAR DET?

– Konsultation kostar 500 kr. Röntgen ingår, det tar 30-45 min,
– Fullständig utredning kostar 3000 kr. 2 besök. All röntgen, fotografering samt gipsmodeller ingår.
– Den totala kostnaden för tandreglering med Inman Alinger är SEK 17000-20000 beroende på hur stort problemet är. I den totala kostnaden ingår utredning, behandling, 1 års uppföljning och tandblekning här på kliniken.
– Fasta tandregleringen kan kosta från SEK 5000-45000, beroende på bettfel och tiden det tar att lösa problemet.

OBS! Det är inte alla typer av tandreglering som kan genomföras med Inman Aligner.

tandreglering-inman

Det finns inga recensioner ännu. Var den första att skriva en.