Vår filosofi:

  • Inget avkall på kvalitet, funktion och estetik anpassat för varje patient.
  • Servicenivån skall alltid vara den högsta med minsta möjliga obehag och till humana priser.
  • Vår ambition är kort och gott att ge dig den absolut bästa tandvården du kan förvänta dig. Vi ingår i ett nätverk med specialister med tätt samarbete  inom olika områden som ett led i klinikens högt uppsatta kvalitetssäkringskrav.

Målsättningen med vår filosofi är att skapa ”leende för livet”.

Tandklinik i centrala Stockholm

Svea Tandklinik är en personlig och lättillgänglig klinik med generösa öppettider. Vi tillhör ingen tandvårdskedja utan står för oss själva. Noran De Basso som driver kliniken, som startades 1995, har en filosofi att alla ska ha möjlighet till ”Ett leende för livet”, ett motto som vi jobbar efter så långt det är möjligt. Oavsett bakgrund eller händelser i livet så försöker vi att ge behandling som förbättrar tandstatusen även om det ibland både kan ta tid och vara besvärligt.

Svea Tandklinik (tandvård) finns mellan Surbrunnsgatan och Frejgatan på Sveavägen 91, där Rådmansgatans norra uppgång (Handelshögskolan) ligger närmast.
Just utanför har vi c:a 30 st allmänna parkeringsplatser, p-hus runt hörnet. Gångavstånd från flera t-banestationer och busshållplatser. Uppgång från Citybanan på Odenplan, med c:a 5 minuters promenad.

Vi gör all form av tandvård här, med få undantag, med specialisering på tandimplantat, protetik och rotfyllning. De allra flesta av våra kunder kommer hit för vanliga periodiska undersökningar och tandrengöring, så kallade revisioner. En stor andel av våra patienter är implantat- och protetikpatienter som också är några av våra specialområden. Vi har även tandreglering, tandblekning och rådgivning/second opinion. Vi har för närvarande 2 tandhygienister som ombesörjer revisioner, tandrengöring och tandblekning.

Våra 3 tandläkare (+ tandsköterskor) är utbildade i modern teknik för patientens och resultatets bästa. Tandläkarmottagningen med 5 st behandlingsrum är mycket modernt utrustad. Vi håller en hög standard för att ge både dig och oss förutsättning till den absolut bästa vården och resultat.

Tandimplantat

Noran de Basso är en av Sveriges främsta tandläkare vad gäller tandimplantat, han ger föreläsningar jorden runt där han bland annat redovisar teorier och erfarenheter från sin långa tid med tandimplantatbehandlingar. 

Sedan 60-talet har man ersatt tänder med implantat och implantatteknologin har utvecklas enormt sedan upptäckten. Idag kan vi utföra olika slags implantat och behandlingen är nästan enklare än att göra en klassisk tandkrona på en tand. Implantat av Zirkonia utvecklas år efter år och är redan nu i princip lika bra som klassiska titanimplantat. 

Vid optimala förhållanden utförs en liten titthålsoperation genom tandköttet och man gör plats i käkbenet för implantatet som man skruvar ned i benet och sedan läker tandköttet ihop ovanför. Denna operation tar ca 5-10 minuter och man har nästan ingen postoperativ värk alls, de flesta klarar till och med att gå till jobbet direkt efter. 

Idag finns ett antal tillverkare runt om i världen som tagit fram Zirkoniaimplantat och medvetandet börjar öka runt Zirkonia som ett material som accepteras av kroppen lika väl som Titan, om inte bättre, det är bland annat inom det området forskning och studier genomförs på våran klinik.

Vi kommer efter hand att presentera mycket mer om Zirkonia och om förbättringar som skett inom området, mycket med hjälp av Noran De Bassos kunskaper.

Vi är anslutna till FÖRSÄKRINGSKASSAN så du kan även använda det statliga tandvårdsstödet som en delbetalning. Högkostnadsskydd för tandvård inräknas oavsett vilken klinik ansluten till Försäkringskassan som du går hos.