Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Tandklinik i centrala Stockholm

Svea Tandklinik är en personlig och lättillgänglig klinik med generösa öppettider. Vi tillhör ingen tandvårdskedja utan står för oss själva. Noran De Basso som driver kliniken, som startades 1995, har en filosofi att alla ska ha möjlighet till ”Ett leende för livet”, ett motto som vi jobbar efter så långt det är möjligt. Oavsett bakgrund eller händelser i livet så försöker vi att ge behandling som förbättrar tandstatusen även om det ibland både kan ta tid och vara besvärligt.

Svea Tandklinik (tandvård) finns mellan Surbrunnsgatan och Frejgatan på Sveavägen 91, där Rådmansgatans norra uppgång (Handelshögskolan) ligger närmast.
Just utanför har vi c:a 30 st allmänna parkeringsplatser, p-hus runt hörnet. Gångavstånd från flera t-banestationer och busshållplatser. Uppgång från Citybanan på Odenplan, med c:a 5 minuters promenad.

Vi gör all form av tandvård här, med få undantag, med specialisering på tandimplantat, protetik och rotfyllning. De allra flesta av våra kunder kommer hit för vanliga periodiska undersökningar och tandrengöring, så kallade revisioner. En stor andel av våra patienter är implantat- och protetikpatienter som också är några av våra specialområden. Vi har även tandreglering, tandblekning och rådgivning/second opinion. Vi har för närvarande 2 tandhygienister som ombesörjer revisioner, tandrengöring och tandblekning.

Våra 3 tandläkare (+ tandsköterskor) är utbildade i modern teknik för patientens och resultatets bästa. Tandläkarmottagningen med 5 st behandlingsrum är mycket modernt utrustad. Vi håller en hög standard för att ge både dig och oss förutsättning till den absolut bästa vården och resultat.

Tandimplantat

Noran de Basso är en av Sveriges främsta tandläkare vad gäller tandimplantat, han ger föreläsningar jorden runt där han bland annat redovisar teorier och erfarenheter från sin lång tid med tandimplantatbehandlingar. Det finns en utvecklingspotential inom implantologin och material och det förs såväl diskussioner som kliniska studier runt frågeställningarna. Sedan 60-talet har man ersatt tänder med implantat, men det är inte mycket som hänt på materialsidan, man har förbättrat design och arbetsmetoder men det är i stort fortfarande Titanimplantat som gäller. Sedan 90-talet håller dock Zirkoniaimplantat på att utvecklas.

 

Idag finns ett antal tillverkare runt om i världen som tagit fram Zirkoniaimplantat och medvetandet börjar öka runt Zirkonia som ett material som accepteras av kroppen lika väl som Titan, om inte bättre, det är bland annat inom det området forskning och studier genomförs.

 

Vi kommer efter hand att presentera mycket mer om Zirkonia och förbättringar som skett inom området, mycket med hjälp av Noran De Bassos kunskaper.

slogan

Vår filosofi:

  • Inget avkall på kvalitet, funktion och estetik anpassat för varje patient.
  • Servicenivån skall alltid vara den högsta med minsta möjliga obehag och till humana priser.
  • Vår ambition är kort och gott att ge dig den absolut bästa tandvården du kan förvänta dig. Vi ingår i ett nätverk med specialister med tätt samarbete  inom olika områden som ett led i klinikens högt uppsatta kvalitetssäkringskrav.

Målsättningen med vår filosofi är att skapa ”leende för livet”.

Vi är anslutna till FÖRSÄKRINGSKASSAN så du kan även använda det statliga tandvårdsstödet som en delbetalning. Högkostnadsskydd för tandvård inräknas oavsett vilken klinik ansluten till Försäkringskassan som du går hos.