Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Tandimplantat i Stockholm

Erfarenhet av olika tandimplantat

Svea Tandklinik har gedigen erfarenhet av tandimplantation. Vi har genomfört mer än 25.000 tandimplantat av olika tillverkare och med olika förutsättningar.

tandimplantat i stockholm

Har du akuta problem eller tror dig veta att du är i behov av implantat så är du välkommen till oss för att få förslag på hur vi kan hjälpa dig. Vid dessa konsultationsbesök får du dessutom ett skriftligt kostnadsförslag att ta ställning till samt att man givetvis går igenom situationen och alternativ.

Kliniken arbetar främst med de stora välkända märkena inom tandimplantat och lämnar de sedvanliga garantierna.
Vi är anslutna till Försäkringskassan och följer givetvis gängse rekommendationsprislistor. Men olika typer av tandimplantat skiljer dock en del åt i pris och kvalitet.

Hos oss får du:

  • Originaldelar
  • Tandimplantat priser i enlighet med kostnadsförslag.

Tandimplantat som ersätter en tand, höjer både självkänslan och utseendet. Allt är inte guld och gröna skogar med tandimplantat, vi talar om verkligheten.

Fördelar med tandimplantat

Tandimplantat priser är kostnadseffektivt.
Det finns två alternativet om du saknar en fronttand eller tänder. Den ena är en brokonstruktion och den andra tandimplantat. Nackdelen med brokonstruktionen är att man måste slipa de intilliggande tänderna för att få luckan tillstängd.

Fördelen med implantat är att man inte behöver slipa de intilliggande tänderna. Det blir en utseendemässigt bättre behandling som resultat gör det lättare att hålla rent.

En annan fördel är livslängden på implantaten. En vanlig tandbro håller 10 till 15 år. Tandimplantat håller livet ut, med lite modifikation (se tandimplantat komplikationer). Förresten tandimplantat priser är kostnadseffektivt. Efter ett kostnadsförslag kan man jämföra kostnader med den ”vanliga” tandvården idag. Idag tandimplantat pris för en tandimplantat ligger på ca 16000:-

Guidad implantatkirurgi – Smärtfri behandling

Vi började med guidad kirurgi för över 10 år sedan. Tanken med guidad kirurgi är att allt förarbete sker i en dator och därefter beställer man en GUIDESKENA som bestämmer vart implantaten skall hamna utan kirurgi. Men det är långt ifrån att alla kan få denna behandling. T ex de som saknar käkben måste få konventionell behandling där vi tillsätter benet. Men har man gott om ben, så är denna metod utomordentlig.

Zirkonia tandimplantat

Utvecklingen har gått ganska starkt framåt när det gäller det tekniska och nu börjat vi se det även på materialsidan. Nytt är zirkon implantat som bygger på grundämnet Zirkonium med tillsats av bl a Yttrium för stabiliteten.

zirkonia tandimplantat

Zirkonia är en keram och inte metall.

På grund av detta rekommenderar vi även kronor av zirkonium. Implantat och kronor har tagit fram ett stort steg framåt inom implantologi. Sedan länge vi arbetar med så mycket metallfria alternativ som möjligt inom tandvården och zirkonia tandimplantat ett led i detta och helt naturligt för oss som klinik att jobba med.

Sedan ganska länge har man använt zirkon i andra typer av implantat i kroppen. Viktigt att zirkonia implantat har visat sig accepterade i större utsträckning än Titan i kroppen.

Kliniska studier pågår för att konstatera skillnader mellan titan och zirkonium, för att kunna fastslå vetenskapligt vilket som är att föredra. De senaste rönen säger att det är ungefär lika eller med så små skillnader att tillfälligheter kan göra skillnaden.

Boka implantat konsultation

Tandimplantat hos Sveatandklinik – läs mer
Problem med tandimplantat – läs mer
Hur gör vi – läs mer
Historia – läs mer
Frågor och svar om tandimplantat – läs mer

Rated 5 out of 5
2022-10-17

Har under ca fjorton års tid varit patient hos Dr. Noran De Basso, Svea tandklinik. Under mina besök har jag alltid blivit vänligt bemött av samtlig personal.

I början av detta år behövde jag mer omfattande åtgärder i form av operation med titanskruv, utbyte av gamla broar och enstaka porslinständer. Med Dr. De Bassos erfarenhet, höga professionalitet samt helhetssyn har jag nu en helt annan mun. Det innebär god tuggförmåga p.ga bra bett och lättare att rengöra mina tänder. M.a.o förhöjd livskvalitet.

Mina rekommendationer går till Dr. Noran De Basso Svea tandklinik

Ing-Marie

Response from Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Bästa Ing-Marie

Det Värmer med goda recensioner.

Vi försöker göra vårt bästa för våra patienter.

Med vänliga hälsningar, Svea Tandklinik

Rated 5 out of 5
2022-09-28

Jag fick implantat för 4år sedan. De har fungerat bra. Jag är så nöjd med implantaten. Fått alltid bra och snabb hjälp, när jag så behövt.

eva

Response from Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Hej, Tack för ditt angenäma omdömet som är så viktigt för oss!

Vi är glada att arbeta för våra patienter!

Med vänliga hälsningar Svea Tandklinik

Rated 5 out of 5
2022-03-02

Mycket nöjd med både behandling och resultat. Kunnig tandläkare och övrig personal som tagit hand om mina problem på bästa sätt. Ingav stort förtroende från första stund och vi resonerade oss fram till vilken lösning som var bäst för mig. Kirurgi, sättning av implantat etc. utfördes mycket lugnt och metodiskt. Kan varmt rekommendera!

Ingvar K
Rated 5 out of 5
2022-03-02

Gjorde mina tandimplantat för 7 år sedan på Svea Tandklinik, har inte haft några problem sedan des. Mycket nöjd rekommenderar varmt.

Aynur
Rated 5 out of 5
2021-08-30

Jättenöjd efter behandlingen. Alltid proffsigt bemötande. Rekommenderar

Jonas