Tandläkare i Stockholm – Svea Tandklinik

Zirkonia tandimplantat

Du är välkommen till Svea Tandklinik på en konsultation där träffar du Dr Noran De Basso personligen och går genom hur en behandling kan gå till just för dig.

Dr De Basso är både medlem av världsorganisationen IAOC och den första medlem från Sverige i europeiska organisationen ESCI därför är zirkonia tandimplantat och unika zirkoniatänder det han mest brinner för inom tandvården.

Konsultation för Zirkoniaimplantat erbjuds just nu kostnadsfritt hos oss…Varmt välkommen!

Zirkonium

Zirkonia tandimplantat är det enda metallfria tandimplantat som fungerar utmärkt i munnen på människan.  Att utföra Zirkoniaimplantat är en standard behandling som föreslås till alla patienter på Svea Tandklinik sedan år 2008. Kliniken har en gedigen erfarenhet gällande Zirkoniaimplantat,. Vi undervisar och bedriver omfattande forskning gällande zirkonia. Hos oss är det inte en stor prisskillnad för ett Zirkoniaimplantat jämfört med ett titanimplantat.
Klinikchef känd i Sverige som forskare och har forsknings och utvecklingsarbete tillsammans med både Göteborgs och Stockholms universitet. Hans patienter kommer från hela världen då han har genuina kirurgiska- och materialkunskaper. Svea Tandklinik och Dr De Basso har utvecklat en kirurgisk teknik som gör att implantaten får längre hållbarhet. Han är den absolut mest kunniga tandläkaren inom Zirkonia tandimplantat i Sverige.
Dr De Basso är även känd i den internationella arenan och utfört flest implantat. Pionjären inom Zirkoniaimplantat Tandläkare Bobby Bäckman är så övertygad om att Noran är rätt man på rätt plats har med stolthet lämnat över stafettpinnen till honom.
Tandläkare och klinikchef har även utfört 25000 st titanimplantat och även där följer han utvecklingen på nära håll och hållit otaliga föredrag på internationella zirkonia kongresser.

Vad är Zirkonia eller Zirkoniumdioxid

När man pratar om Zirkonium (atomnummer 40, Zr) och tandimplantat så är det egentligen Zirkonia som avses och är det korrekta namnet att använda.

På svenska brukar man stava det med k, Zirkonia är fullt ut oxiderad Zirkonium med några tillsatta material för stabilitet och hårdhet (bl a Yttrium), Zirkonia är samma sak som Zirkoniumdioxid (ZrO₂) och är ett av de hårdaste material man kan hitta, just under diamant i hårdhetsgrad. Zirkonia räknas in under gruppen keramer medan Zirkonium (grundämnet) är en metall.

Att kunna använda tandimplantat gjorda i Zirkonia, som ett komplement eller ersättare till metallen Titan, är i sig revolutionerande eftersom hållbarheten är högsta tänkbara och att man då kan komma ifrån att få metall i munnen.

Zirkonia tandimplantat

Ett flertal studier utförs för närvarande för att eventuellt kunna fastställa om Zirkoniaimplantaten är stabilare i kroppen än de traditionella Titanimplantaten. I konstgjorda kronor har man traditionellt använt porslin men även det billigare acryl, nu kommer även Zirkoniakronor med en högre hårdhet.

Kronor i Zirkonia kan även färgas in på ett annat och beständigare sätt än som man gör nu där man i princip handmålar. Ytskiktet kan anpassas för att på så sätt passa och lika de övriga tänderna vilket gör att man med svårighet kan se att det är en konstgjord tand.

zirkonia tandimplantat

Historik

Tandimplantatsystem i titan har funnits sedan 60-talet och ursprunget är svenskt. Dr. Brånemark tog då fram ett titanimplantat som än idag används. Det gjordes då det visade sig att Titan var det material som har högst acceptans av kroppen som gör att de sitter väldigt länge på plats och är en god ersättare för en förlorad tand.

Nu har Zirkonia tandimplantaten utvecklats mer och mer och även de större tillverkarna av tandimplant har nu tagit fram zirkonia tandimplantat som komplement till de traditionella titanimplantaten.

Det finns ett antal olika tillverkare av Zirkoniaimplantat och utvecklingen pågår och framsteg görs för att få dessa tandimplantat att kunna mäta sig med Titan-implantaten.

Är vi där redan nu? Ja, många framhåller att Zirkoniaimplantaten är likvärdiga eller även bättre än Titan-implantaten, medan andra är lite mer konservativa och inväntar mer forskningsresultat. Nya designer kommer hela tiden och idag tar man även fram Zirkoniakronor och får då en sk fullzirkonialösning helt utan metall.

Vi har sedan en tid tillbaka börjat arbeta med Zirkoniaimplantat med gott resultat och vi ser en framtid där dessa tandimplantat tar allt större del av marknaden.

Varför Zirkonia tandimplantat?

Vetenskapligt studerat

Zirkonia tandimplantat har använts i Europa sedan sent 80-tal och i USA sedan 2007 med och gott resultat.

Biokompatibelt material

Zirkonia interagerar väldigt bra med den mänskliga kroppen , dvs biokompatibelt. Zirkonia är CE godkänt i Europa och i USA av FDA (US Food and Drug Administration) och betraktas därigenom som ett säkert och icke giftigt material.

Fantastisk Estetik

Den snygga vita färgen i Zirkonia är naturligare än titan och syns därmed inte genom tandköttet.

Styrka

Zirkonia har visat förstklassiga biomekaniska egenskaper som hög hållfasthet och böjhållfasthet vilket gör att Zirkoniaimplantat står emot höga påfrestningar vid tuggning.

Bästa valet för Osseointegrationen

Resultat av kliniska studier visat att Zirkonia har likvärdig osseointegration (benintegration) som titanimplantat. Kliniska studier visar att Zirkonia har minst lika bra benintegrering som Titanimplantat. Många studier pågår för att förstå kopplingen mellan Zirkonia och ben.

Låg risk för plackuppkomst

Zirkoniaimplantat visar en låg uppkomst av plack och har en god inverkan på den allmänna munhälsan och främjar ett friskare tandkött, små mängder inflammatorisk infiltrering och god mjukvävnadsintegration som leder till lägre risk för tandlossning.

Hälsomedvetenhet

Patienterna är mer noggranna och kunniga inom munhälsan idag än tidigare. Zirkoniaimplantat passar därför den förbättrade medvetenheten och lever upp till dessa behov. Tandimplantatet har en vit naturlig färg och är därför ett bättre estetiskt och metallfritt alternativ

Allergi överkänslighet

En del patienter är allergiska mot metaller därför är Zirkonia ett bättre alternativ då den är en keram och inte metall. Det finns inga dokumenterade fall av allergiska reaktioner hos patienter

Naturnära

Studier visar att det inte någon skillnad på blodflödet i omkringliggande vävnad och i vävnad runt en vanlig tand.

Inga titanjoner som kan orsaka inflammationer vid implantat

Högre nivåer av titanpartiklar i kringliggande vävnad som associeras med tandlossning har konstaterats genom nyligen gjorda studier.

Vad kostar Zirkonia tandimplantat? Pris:

I princip kostar Zirkonia Tandimplantat som titan tandimplantat, börjar från 16 tusen till 22 tusen. Detta beroende på patientens ersättning från försäkringskassan.

Det blir dyrare ifall om man behöver tillsätta konstgjord ben.

Det stämmer att köpa in Zirkonia tandimplantat dyrare än titan tandimplantat då den inte behöver reservdelar, så blir slutpriset det samma som titan tandimplantat. I detta kostnad ingår inte borttagning av tand eller tänder för det aktuella regionen.

För att få en definitivt kostnad så kan du beställa en konsultationstid som vanligtvis kostar 530kr.  

Just nu erbjuds konsultation för Zirkonia tandimplantat kostnadsfritt hos oss. Varmt välkomna!

Hur gör vi Zirkonia tandimplantat?

Samtlig information nedan är generell, individuella avvikelser förekommer, men grunden är densamma.

Besök 1: Utredning/konsultation

Vi utför klinisk och röntgenologisk undersökning där man fastslår behandlingsbehovets omfattning (vad som skall göras) samt ger ett skriftligt kostnadsförslag, som måste godkännas av båda parterna innan påbörjad behandling.

Besök 2: (I förekommande fall): Preoperativa behandlingar

Efter akut/kausal behandling Operationsplanering

Patienten skall vara färdigbehandlad med all akut behandling innan operationen blir aktuell. Patienten får inte ha inflammationer och infektioner i munnen.  Ifall sådan behandling har utförts nyligen, så skall slutlig kontroll göras innan implantatoperation blir aktuell. Om förutsättningarna ändrats så skall nytt skriftligt kostnadsförslag skrivas. 

Besök 3: Operation av tandimplantat

Att utföra en implantatoperation är ett avancerat ingrepp som sker under lokalbedövning. 

För att operationen ska bli lyckad så ska implantaten ha en bra relation till granntänder, andra implantat samt till motstående käke. Denna procedur är viktig för att undvika risk att få onödiga komplikationer. 

Hänsyn måste även tas till vävnaderna i regionen som skall opereras.  Det finns givetvis många andra saker som skall stämma vid operationen för ett gott resultat. I synnerhet måste tandläkaren vara försiktig och besitta rätt kunskaper när man sätter tandimplantat. Skulle implantaten inte bli parallella så blir tandläkaren tvungen att slipa på implantatet i munnen och riskera därmed kvalitén på implantatet.

Tandläkare Noran De Basso’s uppfinning DeGuide Kit, är ett bra verktyg för att få parallellt satta implantat med perfekt relation till motstående käke.

Besök 4: Suturborttagning kontroll

Besök 5: Läkningsfas kontroll

Beroende på kvalitén på benet så kan läknings-fasen vara mellan 2-9 månader. 

Besök 6: Avtryck

Besök 7: Utlämning av tandkronor

Man cementerar tänderna och behandlingen är klar. 

Besök 8: Kontrollbesök /uppföljning

Alla behandlingar måste kontrolleras beroende på behandlingens omfattning. I regel görs detta i samband med förutbestämda återbesök, som kan vara olika till antal på olika patienter. Skulle dessa återbesök inte efterföljas, så tappar man alla behandlingsgarantier och endast en begränsad tillverkningsgaranti gäller då.

Patienter som inte genomgår de regelbundna kontrollerna, har också visat sig ha flest komplikationer.

tandimplantat
iaoc noran
noran de basso

Rated 5 out of 5
2022-11-15

Jag har gjort 2 zirkonia implantat och jag är otroligt nöjd. Jag hade läst på innan och var ganska rädd men när jag kom till Svea tandklinik och möttes av tandläkare Noran De Basso och hans sköterska blev jag helt lugn. Otroligt vänliga och sympatiska. Själva ingreppet då skruvarna skulle på plats tog bara några minuter och det kändes absolut ingenting. Jag hade ingen värk efter ingreppet och jag är otroligt nöjd med mina fina implantat. Rekommenderar verkligen Svea Tandklinik!

Anita

Response from Tandläkare i Stockholm - Svea Tandklinik

Bästa Anita

Tack för din kommentar.

Vi försöker göra vårt bästa för våra patienter.

Med vänliga hälsningar, Svea Tandklinik

Rated 5 out of 5
2022-10-25

Innan jag fick implantat hade jag endast hört talas om titan så Zirkonia var någonting nytt. Efter tre år kan jag inte annat än ge högsta betyg till detta material och till Svea Tandklinik som utförde ”operationen”. Tanden känns helt naturlig och jag har inte haft några komplikationer.

/Jonas

Jonas
Rated 5 out of 5
2022-09-07

Jag är väldigt nöjd med Svea tandklinik och kan varmt rekommendera. Tack vare dem har jag fått ut tre stökiga visdomständer som alla har dragits ut otroligt smidigt och professionellt. Det märks att de kan sin sak!. Jag fick ett Zirkonia implantat, köns jättenaturligt och det känns som min naturliga tand.

Leif

Response from Tandläkare i Stockholm - Svea Tandklinik

Bästa Leif

Det Värmer med positiva recensioner. Vi skall ställa upp då patienten skall ha

långvarig behandlingsresultat. Med vänliga hälsningar, Svea Tandklinik