Frågor om tandblekning

FAQ

Hittad du inte svar på dina frågor, var god kontakta Svea Tandklinik

Hur vita tänder kan man få?
Opalescence är för säker och effektiv tandblekning och resultaten är mycket tydliga. En märkbar effekt uppnås direkt vid blekningstillfället och medlet verkar ytterligare c:a 48 timmar och då har man uppnått den största blekningseffekten.

Förutsättningar för att blekningen skall fungera är:
Helst skall du som patient ha polerat och tagit bort tandsten senast en vecka innan blekningen. Ifall du inte gjort det så kan vi hjälpa dig med detta. OBS! Kronor och fyllningar bleks ej.

Finns det några biverkningar?
Opalescence som vi använder har inga som helst påvisade biverkningar utöver upphörande ilningar på vissa. Gravida och ammande bör undvika att bleka sina tänder i och med att det inte får bedrivas forskning på denna grupp.

Hur länge håller tandblekningen?
Varaktigheten beror till största delen på dig själv. Håller du en god munhygien och borstar tänderna morgon och kväll med tandkräm kan ditt resultat hålla i många år. Om du intar färgrika ämnen såsom tobak, kaffe, te eller rött vin kanske du behöver upprepa behandlingen en gång vartannat år.

Hur behåller jag mina tänder vita?

 1. Mat och dryck Borsta tänderna när du har ätit eller druckit något som färgar tänderna exempelvis vin, kaffe, apelsinjuice eller färgad föda.
 2. Tobak Cigaretter, snus och annan tobak ger missfärgning.
 3. Tandkräm och fluor Fluor är mycket viktigt i tandkräm. Fluoren hjälper till att återföra kalk som finns i saliven till tanden och stärker emaljen. Man talar om en återmineralisering. På detta sätt kan även ett påbörjat hål i en tand läkas med tillskott av fluor.
 4. Specialtandkräm Denna lyxtandkräm kan man använda 2 gånger i veckan för att bevara effekten av tandblekningen. Skölj inte bort tandkrämen ur munnen.

Har Sveatandklinik några erbjudanden?

 1. Rengöring innan behandling kan du beställa för 800kr, skulle du ha tandvårdsbidrag (ATB) kvar så kan du betala med det också. Telefonnummer: 08-320820
 2. Produkter för att behålla tänderna vita:
  • Specialtandkräm, 130kr
  • Aloeveratandkräm, 120kr
  • Borstningsskum,250kr eller alla 3 i ett paket för 400kr (ord.pris 500:-)