Inman Aligner – Upprätade tänder. Snabbt.

Inman Aligner- Avtagbar estetisk skena

Tandreglering och Tandställning kan låta skrämmande och förknippas med synlig räls som man måste ha fastsittande i minst 2 år. Fastsittande tandställning kan kännas jobbig att sköta om, att äta med och att rengöra. Förutom de praktiska besvären är den traditionella tandställningen inte vacker att titta på.

Nu har det äntligen kommit en tandställning som gör att man slipper alla de problem man förknippar med den traditionella tandställningen. Den nya metoden heter Inman Aligner och gör det möjligt att få ett nytt leende på bara 6 -16 veckor. Inman Aliger är uttagbar, diskret, behandlingen går snabbt och tandställningen använder man bara 16- 20 timmar per dygn.

inman-sveatandklinik

Här nedan en kort video som visar lite hur en Inman Aligner fungerar.

Vad är en Inman Aligner?

Inman Aligner är en enkel avtagbar tandställning för att korrigera trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert. Den fungerar lika bra som fristående behandling som inledande behandling inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning eller skalfasadsterapi.

Så här fungerar den?

Inman Aligner har nickeltitanfjädrar som via två motstående bågar varsamt flyttar tänderna till deras nya positioner genom samverkande tryck- och dragkrafter. De svaga krafterna är verksamma under hela tiden som tänderna förflyttar sig. Därför är Inman Aligner så snabb. Bilden ovan visar ”klämeffekten” av de två bågarna över fronten.

Hur lång är behandlingstiden med Inman Aligner?

De flesta fall kan avslutas inom 6-18 veckor. Din Inman Alignertandläkare kan ge dig en realistisk tidsplan. För lämpliga fall är Inman Aligner oftast en snabbare metod än andra alternativa tandregleringsbehandlingar.
Vad innebär en behandling med Inman Aligner?
Avtryckstagning för framställning av din skräddarsydda Inman Aligner.
Inpassning av Inman Aligner.

Använd Inman Aligner 16-20 timmar per dag
Regelbundna kontroller hos tandläkare varannan till var 3:e vecka.
Som vid all annan tandreglering måste slutresultatet hållas på plats-retineras. Detta görs med en s.k retainer, antingen i form av en retainertråd fastlimmad på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig skena.

Vad kostar det?

– Konsultation kostar 500 kr. Röntgen ingår, det tar 30-45 min,
– Fullständig utredning kostar 3000 kr. 2 besök. All röntgen, fotografering samt gipsmodeller ingår.
– Den totala kostnaden för tandreglering med Inman Alinger är SEK 17000-20000 beroende på hur stort problemet är. I den totala kostnaden ingår utredning, behandling, 1 års uppföljning och tandblekning här på kliniken.
– Fasta tandregleringen kan kosta från SEK 5000-45000, beroende på fel och tiden det tar att lösa problemet.

OBS! Det är inte alla typer av tandreglering som kan genomföras med Inman Aligner.

tandreglering-inman

Om du vill upprättade tänder boka en tid hos oss

Mer om Svea Aligner – läs mer
Mer om Fast Tandställning – läs mer
Boka tid nu – boka tid