Varför Zirkonia Tandimplantat?

Vetenskapligt studerat

Zirkonia tandimplantat har använts i Europa sedan sent 80-tal och i USA sedan 2007 med och gott resultat.

Biokompatibelt material

Zirkonia interagerar väldigt bra med den mänskliga kroppen , dvs biokompatibelt. Zirkonia är CE godkänt i Europa och i USA av FDA (US Food and Drug Administration) och betraktas därigenom som ett säkert och icke giftigt material.

Fantastisk Estetik

Den snygga vita färgen i Zirkonia är naturligare än titan och syns därmed inte genom tandköttet.

Styrka

Zirkonia har visat förstklassiga biomekaniska egenskaper som hög hållfasthet och böjhållfasthet vilket gör att Zirkoniaimplantat står emot höga påfrestningar vid tuggning.

Bästa valet för Osseointegrationen

Resultat av kliniska studier visat att Zirkonia har likvärdig osseointegration (benintegration) som titanimplantat. Kliniska studier visar att Zirkonia har minst lika bra benintegrering som Titanimplantat. Många studier pågår för att förstå kopplingen mellan Zirkonia och ben.

Låg risk för plackuppkomst

Zirkoniaimplantat visar en låg uppkomst av plack och har en god inverkan på den allmänna munhälsan och främjar ett friskare tandkött, små mängder inflammatorisk infiltrering och god mjukvävnadsintegration som leder till lägre risk för tandlossning.

Hälsomedvetenhet

Patienterna är mer noggranna och kunniga inom munhälsan idag än tidigare. Zirkoniaimplantat passar därför den förbättrade medvetenheten och lever upp till dessa behov. Tandimplantatet har en vit naturlig färg och är därför ett bättre estetiskt och metallfritt alternativ

Allergi överkänslighet

En del patienter är allergiska mot metaller därför är Zirkonia ett bättre alternativ då den är en keram och inte metall. Det finns inga dokumenterade fall av allergiska reaktioner hos patienter

Naturnära

Studier visar att det inte någon skillnad på blodflödet i omkringliggande vävnad och i vävnad runt en vanlig tand.

Inga titanjoner som kan orsaka inflammationer vid implantat

Högre nivåer av titanpartiklar i kringliggande vävnad som associeras med tandlossning har konstaterats genom nyligen gjorda studier.

Läs mer Vad kostar Zirkonia tandimplantat?
Läs mer Vad är Zirkonia?
Läs mer Hur gör vi?
Boka tid Boka tid nu!